HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 790702


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec ožujak   

| 13.03.2014.
Predstavnici OESS-a u HNV-u
 
Predstavnici OESS-a u HNV-uPredstavnici međunarodne promatračke misije OESS-a i ODIHR-a (Office for Democratic Institutions and Human Rights, Ured za demokratske institucije i ljudska prava) boravili su jučer u Hrvatskom nacionalnom vijeću, s ciljem provjere jesu li prava manjina uzeta u obzir kada je riječ o predstojećim izborima i imaju li manjine u Srbiji mogućnost slobodnog političkog izbora.

Cilj promatranja ovoga tima je vidjeti u kolikoj mjeri je cijeli izborni postupak, od samog početka do samog kraja, usuglašen spram međunarodnih i kriterija OESS-a, koje je prihvatila i Srbija.

«Osobito nas zanima», kažu predstavnici OESS-a, «u kojoj mjeri se na području manjina poštivaju navedeni kriteriji, a koji su uvažavani u Europi. Gledamo i je li postupak izbora sukladan zakonodavstvu ove zemlje.»

Čelnik misije, veleposlanik Boris Frlec, kaže da će, ukoliko budu uočene nepravilnosti, one biti zabilježene te će biti upućene kao preporuke organizatorima kako bi u budućnosti izborni postupak bio demokratski u potpunoj mjeri, dodaje Boris Frlec.

On je na koncu dodao kako očekuje da se i predstavnici manjina nađu u Skupštini Srbije.


 


Pogledajte foto galeriju