HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802234


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec ožujak   

| 31.03.2014.
Promocija hrvatskih odjela pred upis
 
Promocija hrvatskih odjela pred upisUdruga «Naša djeca» iz Subotice održala je prigodan program u svrhu promocije nastave na hrvatskom jeziku, u subotu, 29. ožujka u HKC «Bunjevačko kolo»...

Tom je prilikom istaknuta potreba za višom razinom nacionalne svijesti u vojvođanskih Hrvata. Na taj bi način i odjeli na hrvatskom bili puniji, uvjerena je predsjednica udruge «Naša djeca» Nevena Tumbas.

Roditelji koji su već upisali djecu u hrvatske odjele i ovoga su puta iskazali samo riječi hvale, što je značajna referenca za buduće prvašiće.

Pored toga, prijevoz za učenike kojima je potreban je besplatan, a Hrvatsko nacionalno vijeće brine da se sve druge potrebe u pogledu školovanja ispune.

I ove godine roditelji će dobiti poklon-bon u vrijednosti od deset tisuća dinara kako bi opremili svoje đake, a nastavlja se i suradnja s Crvenim križom iz Novog Vinodolskog, gdje će djeca i ove godine putovati na odmor i učenje hrvatskog jezika, kaže članica Izvršnog odbora HNV-a Anđela Horvat, koja je u ime ove institucije bila nazočna programu.


 


Pogledajte foto galeriju