HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 16. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 789164


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 09.09.2016.
Pet knjiga u užem izboru za nagradu «Tomo Vereš»
 
Pet knjiga u užem izboru za nagradu «Tomo Vereš» Predsjednik Povjerenstva za izbor najbolje knjige u području znanosti i publicistike «Tomo Vereš» Mario Bara (članovi: Jasminka Dulić , Stevan Mačković i Mario Bara), koja je objavljena u razdoblju od 2013. do 2015. godine, a koja će se dodijeliti 2016. godine, službeno je izvijestio Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata o izboru pet knjiga koje su ušle u uži izboru za nagradu...

Riječ je o sljedećim naslovima:

1. Zbornik «Bunjevci u vremenskom i prostornom kontekstu, Sveučilište u Zagrebu», Filozofski fakultet Zagreb, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju, FF press, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Zagreb 2014.

2. Heka, Ladislav, «Dalmatini (Bunjevci) u slobodnim kraljevskim gradovima Segedinu i Subotici», Subotica : Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata ; Pečuh : Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj, 2015.

3. Zbornik «Tradicijska baština i etnokulturni identitet podunavskih Hrvata Bunjevaca», Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet Zagreb, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju, FF press, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Zagreb 2014.

4. «Leksikon podunavskih Hrvata – Bunjevaca i Šokaca», sv. 12, K-Knj, gl. urednik Slaven Bačić, Hrvatsko akademsko društvo, 2013.

5. Andrić Penava, Ivana; Deman, Dominik; Martinčić, Davor; Pifat, Petar, «Ban Josip Jelačić od Petrovaradina do Beča», tiskara Alfagraf, Petrovaradin 2015.

Povjerenstvo će tijekom rujna 2016. godine donijeti i svoju konačnu odluku o knjizi za koju smatraju da je zaslužila dobiti nagradu «Tomo Vereš».

ZKVH


 


Pogledajte foto galeriju