HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 790695


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 11.09.2016.
Nove prostorije za «Zoru» iz Vajske
 
Nove prostorije za «Zoru» iz Vajske U organizaciji HKPU «Zora» iz Vajske u subotu,10. rujna, održana je šesta likovna kolonija, a otvaranjem novih prostorija obilježeno je i šest godina rada udruge.

U radu kolonije sudjelovali su članovi likovne sekcije Bunjevačkog kola iz Subotice i likovne sekcije KPZH «Šokadija» iz Sonte. Ana Tudor je u Vajsku dopremila i dio platna svojega kapitalnoga projekta «Kilometar Dunava» i uz pomoć domaćina prilazala atraktivnu izložbu pod vedrim nebom. Poslije domaćeg doručka slikari su se prevezli na obalu Dunava, u prostrano dvorište lovačke kuće, vlasništvo LU «Rit» iz Vajske.

«Od srca čestitam članovima Zore na urađenom. HNV će uvijek podupirati aktivnosti svih hrvatskih udruga koje rade na ovakav način. Iznimno je značajno da udruge kulture poput Zore ne budu samo mjesto na kojem nastaje kulturni izričaj i trajna kulturna vrijednost, nego su i mjesto okupljanja našega puka, mjesto gdje se praktično razvija osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu i gdje se njeguje osjećaj pripadnosti hrvatskoj zajednici. U tome smislu kolonije kao prostor, mjesto i vrijeme koje se provodi u društvu sunarodnika i osoba koje dijele isti vid interesovanja, svakako su vid duhovnog i kulturnog oplemenjivanja svih sudionika. Kulturni sadržaj je alat za ostvarivanje nastojanja da se kroz ugodno druženje ostvare i rezultati koji će doprinijeti i očuvanju identitetskih vrijednosti članova naše nacionalne zajednice», rekao je predsjednik IO HNV–a Darko Sarić Lukendić.

Po povratku s Dunava dio slikara prisustvovao blagoslovu novih prostorija Zore i prigodnoj slavljeničkoj večeri.


 


Pogledajte foto galeriju