HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 790717


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 11.09.2016.
HosanaFest po jedanaesti put
 
HosanaFest po jedanaesti put Festival hrvatskih duhovnih pjesama HosanaFest održan je sinoć u Dvorani sportova u Subotici. Jedanaesti festival predstavio je petnaest novih skladbi, koje su izveli sudionici iz 4 zemlje: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Srbije.

Na HosanaFestu u natjecateljskom dijelu izvedeno je 15 skladbi, a izvođači dolaze iz Subotice, Sombora, Bođana, zatim iz Osijeka, Splita, Omiša, Knina izHrvatske, potom iz Žepča, Novoga Travnika u Bosni i Hercegovini, te iz Stuttgarta u Njemačkoj.

Članovi stručnog povjerenstva za najbolji tekst bili su pater Zdenko Gruber, vjeroučitelj Silvester Bašić i Nikola Mirosavljev. Oni su odlučili da nagradu za najbolji tekst dobije skladba pod nazivom «Tišinom ljubavi» koju je otjpevala Marija Perković iz Gigena kraj Stuttgarta.

U Godini milosrđa, organizatori za slogan ovogodišnjeg HosanaFesta izabrali su misli svetog Ivana: «Milost na milost». Sav prilog od ulaznica festivala išao je u korist liječenja naše mlade sugrađanke Martine Stantić.

U revijalnom dijelu Festivala, pobjedničku pjesmu «Trag» s HosanaFesta 2015. skupine «Trinity» iz Čepina kraj Osijeka upriličili su učenici iz Subotice, pod ravnanjem učiteljice Biljane Vojnić-Hajduk i vjeroučiteljice Nevene Gabrić. Ovogodišnji Festival prenosila je Radio Marija Srbije.

(RM/SJ)


 


Pogledajte foto galeriju