HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 790698


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 12.09.2016.
Dr. Kata Dulić, dobitnica priznanja Pro urbe
 
Dr. Kata Dulić, dobitnica priznanja Pro urbe U prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici, u petak je organiziran domjenak u povodu uručenja priznanja Pro Urbe dr. Kati Dulić. Priznanje je to koje dodjeljuje Skupština Grada Subotice...

«Ovu nagradu dijelim sa svim poljoprivrednim proizvođačima, osobito s voćarima, sa svim mojim suradnicima, bivšim i sadašnjim, sa svojim obiteljima Tumbas i Dulić, sa svojim najbližima koji su me podržali, s institutima s kojima sam surađivala. Posebnu zahvalnost izražavam onima koji su me predložili, pogotovo zato što poljoprivreda i ljudi iz poljoprivrede teže dobivaju nagrade, jer nisu toliko izloženi javnosti. Hvala svima», rekla je u ovom povodu dr. Kata Dulić.

Podsjetivši na dosadašnje dobitnike i dobitnice toga priznanja iz hrvatske zajednice, predsjednik HNV-a Slaven Bačić je istaknuo kako su te osobe, osim za grad, značajne i za svoju manjinsku zajednicu.

«Čestitam vam još jednom na priznanju i izražavam zadovoljstvo što ste, unatoč politički složenim vremenima, dobili ovu nagradu», kazao je Bačić.

Dr. Katu Dulić je za ovo priznanje predložilo Hrvatsko akademsko društvo iz Subotice. Priznjanje Pro urbe utemeljeno je 1996., a dodjeljuje se za istaknuta djela koja značajno pridonose ugledu Grada Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrijednosti.


 


Pogledajte foto galeriju