HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 16. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 789181


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 26.09.2016.
Festival bunjevački pisama nastavlja svoju misiju
 
Festival bunjevački pisama nastavlja svoju misiju Šesnaesti Festival bunjevački pisama predstavio je sinoć u Subotici pred nekoliko stotina posjetitelja, ali i televizijskim gledateljima petnaest novih tamburaških skladbi. Organizator, Hrvatska glazbena udruga Festival bunjevački pisama na ovaj je način obogatio tamburašku glazbenu scenu bunjevačkih Hrvata.

«Prostrana su polja Vojvođanska» naslov je pjesme koja je osvojila prvo mjesto na ovogodišnjem Festivalu bunjevački pisama. Autor Petar Kuntić, kaže da mu nadahnuća ne nedostaje, a ovoga puta našao ga je u ravnici.

Publika je u sportskoj dvorani subotičke tehničke škole imala prilike čuti ali i birati svoje favorite, te su među više kategorija, uz nagradu stručnog žirija, dodijeljena i priznanja prema ocjeni publike, najboljem skladatelju, interpretatoru. Ona je pripala starom gostu Festivala, Marku Križanoviću.

Organizatori su zadovoljni uspjehom njihove ovogodišnje središnje manifestacije. Imali su četiri debitanta, nove skladbe postižu cilj, a publika s jednakim žarom sudjeluje u njihovoj promociji.

Među izvođačima vokalnim solistima i tamburaškim sastavima ovoga puta nije bilo gostiju iz Hrvatske.

Drugo mjesto zauzeo je Josip Francišković s pjesmom «Uspomena» koju je izveo Ansambl Biseri, a treće mjesto osvojio je Vladislav Nađmićo s pjesmom «Zbogom tamburice», koju je izveo Marinko Rudić Vranić.

Također, za najbolje uglazbljen tekst nagradu je dobio Željko Šeremešić za pjesmu «Za tebe misečino». Stručni žiri je za najbolji aranžman nagradio Vojislava Temunovića. Najboljom debitanticom proglašena je Miljana Kostadinović, najbolji interpretator bio je Marko Križanović, s pjesmom «Ostaće mi dani bećarski» na tekst i glazbu Josipa Franciškovića, a ovaj je autor osvojio i
nagradu publike. (SJ)


 


Pogledajte foto galeriju