HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 19. lipanj 2018. godine    


Broj posjeta: 615685


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec veljača   

| 08.02.2017.
Poziv za mlade pripadnike hrvatske manjinske zajednice u Srbiji za sudjelovanje u zajedničkom projektu

Nastavkom uspješne suradnje i potpisivanjem Deklaracije o međusobnom razumijevanju iz 2014. godine, Povjerenstvo za mlade Hrvatskog nacionalnog vijeća i Omladinska mreža srba u Hrvatskoj pri Srpskom narodnom vijeću, realizirali su projekt «From Struggle to Reconciliation: Serbo-Croat Youth Dialogue 2017.» u suradnji s Conference of European churches iz Bruxellessa.

Projekt obuhvaća četverodnevni posjetu Bruxellessu, europskim institucijama, razgovor s predstavnicima Srbije i Hrvatske pri tijelima EU i visokim dužnosnicima u tijelima EU. Posjet je radnog i obrazovnog karaktera. Na seminaru koji je obuhvaćen projektom sudjelovat će 10 mladih Srba iz Republike Hrvatske i 10 mladih Hrvata iz Republike Srbije.

Kandidati bi trebali biti starosti od 18 do 30 godina, govoriti tečno engleski jezik i da mogu postavljati pitanja i komunicirati s medijatorom. Važno je da mladi koji budu dio ovog programa budu aktivisti iz svojih manjinskih zajednica, da žele raditi na zaštiti ljudskih prava u Srbiji i Hrvatskoj i da žele graditi dobre odnose između ove dvije zemlje.

Prijave kandidata je potrebno poslati predsjedniku Povjerenstva za mlade Hrvatskog nacionalnog vijeća do 13. 2. 2017. elektroničkim putem na e-mail adresu: mario.vrselja@gmail.com

Potpuna prijava treba sadržavati:

- CV kandidata (s akcentom na biografiju) u pdf ili word formatu

- Motivacijsko pismo(u sveganekoliko rečenica navesti opis svojih prethodnih aktivnosti u zajednici i angažmanu na polju ljudskih i manjinskih prava kao i zašto je kandidatu bitno da bude učesnik seminara).

- Registracijskiformularkojićekandidatubitiposlanna e-mail adresukojunaznači u svom CV-u ( kandidat je obavezan da istipopuni, skenirailiuslika i pošaljepopunjenformularnazadna e-mail adresusakoje je idobioformular ).

Troškove putovanja, rezervacija i kupovine avionskih karata, boravka i prehrane u potpunosti snosi organizator.


 


Pogledajte foto galeriju