HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 19. lipanj 2018. godine    


Broj posjeta: 615684


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec travanj   

| 08.04.2017.
Tečaj za programsko financiranje

Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV) sudjelovalo je u tečaju u organizaciji Kancelarije za ljudska i manjinska prava, a u sklopu TWINING projekta. Ovoje jedna od aktivnosti u okviru Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina.

Tema ovog tečaja bila je «Obuka o kapacitetima za rukovođenje i financijsko izvštavanje», a je cilj podizanje kapaciteta nacionalnih vijeća na planu financijskog izvještavanja. Ovo je četvrti susret nacionalnih vijeća na ovu temu, a dio je ukupnih nastojanja Ureda i nacionalnih vijeća da se s linijskog prijeđe na programsko planiranje aktivnosti nacionalnih vijeća. (HNV je na sjednici održanoj 31. ožujka 2017. usvojilo Financijski plan kojim se predviđaju i programske aktivnosti).

Suština programskog planiranja je u praćenju učinka utroška sredstava u funkciji postizanja zacrtanih ciljeva. «Na tečaju održanom prošlog tjedna imali smo prigodu čuti zanimljive informacije o osnovnim principima financijskog upravljanja neprofitnim organizacijama, kao i primjer dobre prakse iz Slovenije. U sloveniji su priznate samo talijanska i mađarska nacionalna manjina, dok su Romi u statusu «zajednice». Tako smo ovom prigodom čuli da je posve prihvatljivo da indikator uspješnosti ostvarivanja neke programske aktivnosti ostane nepromijenjen (ne dolazi do uvećanja) unatoč višegodišnjem ulaganju znatnih financijskih sredstava. Ova ćemo saznanja, temeljena na primjerima dobre prakse, nastojati primijeniti u radu HNV-a u predstojećem razdoblju,» rekao je predsjednik Izvršnog odbora HNV-a Dartko Sarić Lukendić, koji je prisustvovao tečaju. (HNV)


 


Pogledajte foto galeriju