HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 19. lipanj 2018. godine    


Broj posjeta: 615687


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec svibanj   

| 10.05.2017.
Izaslanstvo Hrvatskog nacionalnog vijeća s pokrajinskim premijerom Mirovićem
 
Izaslanstvo Hrvatskog nacionalnog vijeća s pokrajinskim premijerom Mirovićem Predsjednik i čelnik izaslanstva Hrvatskog nacionalnog vijeća. dr. Slaven Bačić, razgovarao je s predsjednikom Pokrajnske vlade Igorom Mirovićem o pitanjima i projektima koji se tiču ostvarivanja prava hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i Vojvodini, priopćila je Pokrajinska vlada...

Mirović je ovom prilikom rekao da je Pokrajinska vlada u dosadašnjem radu bila aktivna u uspostavljanju neposredne komunikacije i suradnje na jednoj višoj operativnoj razini s predstavnicima svih nacionalnih vijeća nacionalnih manjina u Vojvodini.

Dodao je kako je Pokrajinska vlada otvorena za takvu suradnju i s predstavnicima nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine i spremna, sukladno ovlastima i financijskim mogućnostima, poduprijeti projekte kojima se pridonosi unapređenju položaja i ostvarivanju prava ove manjine u područjima kulture, informiranja, službene uporabe jezika i pisma i obrazovanja.

U razgovoru, u kome je sudjelovao i generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Velimir Pleša, posebno je bilo riječi o pitanjima koja se odnose na zaštitu objekata koji su značajni za povijest i kulturu hrvatske manjine i predstavljaju i dio povijesnog i kulturnog naslijeđa Vojvodine. (TANJUG/HNV)


 


Pogledajte foto galeriju