HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. siječanj 2019. godine    


Broj posjeta: 714952


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec srpanj   

| 10.07.2017.
Risari neumorni i ove godine
 
Risari neumorni i ove godine Natjecanje risara, koje se održava u okviru manifestacije «Dužijanca 2017» održano u subotu, 8. srpnja, na njivi pored crkve Svetog Josipa Radnika u Đurđinu okupilo je 23 risarska para iz Subotice i cijele Vojvodine, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske. Pobjednici su, očekivano, Marinko Kujundžić i Ruža Juhas.

Na tradicionalnom Natjecanju risara koje je ove godine održano po 50. put, drugo mjesto zauzeli su Mario Dulić i Suzana Kovačević iz Subotice, a treće Davor Balažević i Joca Vuković iz Đurđina. Domaćini manifestacije bili su Lazar i Slavica Cvijin.

Početak Natjecanja risara označio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban. Ovogodišnje Natjecanja risara poduprli su i Pokrajinsko tajništvo za poljoprivredu i Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama.

Osim natjecanja, organizatori su prikazali i košenje žita na starim kosačicama, natjecanje u kuhanju tarane i posjet bunjevačkom Etno salašu, koji se nalazi u blizini njive.


 


Pogledajte foto galeriju