HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 21. srpanj 2018. godine    


Broj posjeta: 629953


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec srpanj   

| 19.07.2017.
Održana godišnja skupština HKC «Bunjevačko kolo»
 
Održana godišnja skupština HKC «Bunjevačko kolo» Lazar Cvijin novi je predsjednik Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo iz Subotice, odlučeno je na godišnjoj skupštini te udruge. Jedan od prvih zadataka će biti dogovor konkretnih akcija u kratkoročnom i srednjeročnom razdoblju u cilju građenja i razvijanja odjela, kazao je Cvijin, nakon izbora.

Govoreći o planu i programu rada HKC-a za buduće razdoblje, Cvijin je konstatirao kako aktualna situacija u Centru «nije laka». «Tu prije svega mislim na financijski segment, ali i na situaciju glede odjela.

Kao jedan od prioriteta u radu Cvijin je naveo jačanje postojećih i produkciju novih manifestacija. «Organizacija ovogodišnjeg Velikog prela se još uvijek spominje i još uvijek primamo čestitke za to. To će biti reper za sve naše manifestacije. U međuvremenu je održana i manifestacija Djeca u Dužijanci, te iako nije održana na glavnom gradskom trgu zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, dojmovi su krajnje pozitivni. Ideja da to bude osmišljeno kao spoj tradicionalnog i novog pokazala je svoj uspjeh, djeca su zadovoljna», kazao je novi predsjednik HKC-a.

Jedan od planova bit će i širenje suradnje s drugim hrvatskim udrugama i institucijama, ali i usuglašavanje zajedničke platforme s drugim nacionalnim kulturnim centrima u Subotici glede dogovaranja i zahtjevima prema gradskoj upravi.

«Postoji prostor da Centar ponovno bude centar u punom smislu te riječi, da bude centar okupljanja i građenja novih stvari», kazao je Cvijin, dodavši da HKC Bunjevačko kolo ima potporu svih relevantnih institucija hrvatske zajednice.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)


 


Pogledajte foto galeriju