HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 21. srpanj 2018. godine    


Broj posjeta: 629953


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec srpanj   

| 27.07.2017.
Picula pozdravio inicijativu rešavanja granice Srbije i Hrvatske
 
Picula pozdravio inicijativu rešavanja granice Srbije i Hrvatske Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula pozdravio je inicijativu za početak razgovora o granici Hrvatske sa Srbijom i poručio da svakoj državi treba biti u interesu imati uređene i dogovorene granice sa svojim susjedima, pa bi to trebali biti i interesi dvaju susjednih zemalja.

On je to izjavio nakon što je pomoćnik srbijanskog ministra vanjskih poslova i šef Sektora za bilateralnu suradnju Goran Aleksić rekao da ade na Dunavu pripadaju Srbiji i da je Beograd spreman granični spor s Hrvatskom riješiti bilateralno, a ako je potrebno na arbitraži ili Međunarodnom sudu, navodi Hina.

Picula je izrazio žaljenje što 15-ak godina, od kada je formirana međudiplomatska grupa za uređenje granica između Hrvatske i Srbije, vlada «jedna vrst neaktivnosti».

Kada je riječ o odnosima sa Srbijom, Picula je rekao da je moguće birati hoće li to biti bilateralni način rješavanja otvorenog pitanja ili će se pristupiti nekoj vrsti međunarodne arbitraže. (Tanjug)


 


Pogledajte foto galeriju