HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 19. lipanj 2018. godine    


Broj posjeta: 615688


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 07.09.2017.
Udruga i Šahovski klub HAŠK «Zrinjski» održali godišnju skupštinu
 
Udruga i Šahovski klub HAŠK «Zrinjski» održali godišnju skupštinu Članovi Udruge i šahovskog kluba «Zrinjski» iz Subotice održali su godišnju skupštinu. Tom su prilikom izneseni planirani potezi i nakane entuzijasta ove drevne igre, a koncem skupštine proglašen je i počasni član.

Potez po potez i prođe godina u šahovskom klubu i udrugi HAŠK «Zrinjski» iz Subotice. Pored igre, razlog okupljanja članova je i kvalitetno druženje, ali i prilika za natjecanje čime se zadovoljava potreba za svakodnevnim sitnim pobjedama.

«Poslije sedam godina kluba, čini se da ćemo biti tu i još 27 godina», kaže s ponosom predsjednik Marinko Miković.

Aktivno se radi po pitanju sudjelovanja na natječajima, istaknuto je na skupštini. U tom smislu, redovitu potporu klub ima od matične zemlje, Hrvatske, od Hrvatskog nacionalnog vijeća kao i od članova.

Republički zastupnik Tomislav Žigmanov, ukazao je ovom prigodom na potrebu podupiranja ljudi unutar hrvatske zajednice, koji imaju različita zanimanja i omogućiti im okupljanje i njihovo ostvarivanje. Na skupštini je usvojen prijedlog da se osnuje još jedan šah-klub, namijenjen mlađem uzrastu i igračima nižeg ranga.

U šahu ne postoje kadeti,prvi timm mladež, a svi koji sudjeluju mkoraju bioti registrirani u Šahovskom savezu Vojvodine. kaže Marinko Miković

Svake godine udruga proglašava jednog počasnog člana, a ove godine je to Krunoslav Ivoković, rodom iz Vinkovaca, ali je Subotičanin već više desetljeća.


 


Pogledajte foto galeriju