HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 19. lipanj 2018. godine    


Broj posjeta: 615687


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 02.09.2017.
Za početak školske godine
 
Za početak školske godine Direktorica Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije dr. Suzana Paunović čestitala je učenicima, nastavnicima i nastavnom osoblju početak nove školske godine.

Paunović je istakbula da je i u ovoj školskoj godini djeci pripadnicima nacionalnih manjina diljem Srbije osigurano pohađati nastavu na materinjem jeziku.

«Cjelokupno predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u ukupno 46 lokalnih samouprava u Srbiji odvija se na jezicima nacionalnih manjina. Izučavanje predmeta Materinji jezik s elementima nacionalne kulture u osnovnim i srednjim školama odvija se u ukupno 76 lokalnih samouprava, a organizirano je i predškolsko dvojezično obrazovanje», istaknula je Paunović.

Ona je poručila da će Kancelarija za ljudska i manjinska prava i ubuduće snažno podupirati nastojanja nacionalnih vijeća nacionalnih manjina, kao nositelja prava na samoupravu u području obrazovanja, da uz pomoć Vlade ostvaruju pravo školovanja na materinjem jeziku i time pridonose očuvanju svog nacionalnog identiteta.


 


Pogledajte foto galeriju