HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 25. rujan 2018. godine    


Broj posjeta: 660915


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 26.09.2017.
Slijede 16. po redu Dani Balinta Vujkova
 
Slijede 16. po redu Dani Balinta Vujkova Program trodnevne književne manifestacije, XVI. Dana Balinta Vujkova – dana hrvatske knjige i riječi, koji će se održati od 19. do 21. listopada u Subotici, nudi brojne programe. Manifestacija počinje programom za djecu pod nazivom «Narodna književnost u školi», u četvrtak, 19. listopada u 13 sati u dvorani HKC «Bunjevačko kolo». Istoga će se dana gimnazijalcima predstaviti književnica iz Osijeka Jasna Horvat s «Pametnim romanom». Dvodnevni znanstveno-stručni skup okupit će 20. i 21. listopada dvadesetak predavača iz triju država (Srbija, Hrvatska i Mađarska).

Popularna Multimedijalna večer, u petak, 20. listopada bit će u znaku dodjela nagrada za životno djelo na području književnosti «Balint Vujkov – dida» koja ove godine ide u ruke književniku Lajči Perušiću, te dviju nagrada Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata – «Emerik Pavić» za najbolju knjigu u 2016. i trijenalna nagrada «Antun Gustav Matoš» za najbolju knjigu poezije 2014.-2016.

U programu će nastupiti i poznati vokalni ansambl «Brevis» iz Osijeka, dobitnik prestižne titule najboljeg zbora na trećem Svjetskom prvenstvu mladih pjevačkih zborova koje je održano 2016. godine u Sankt Peterburgu. Organizatori najavljuju i predstavljanje nove knjige iz opusa Balinta Vujkova, predstavljanje knjiške produkcije između dvaju «Dana».

Dane Balinta Vujkova organizira Hrvatska čitaonica Subotica u suorganizaciji s Gradskom knjižnicom Subotica i uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.


 


Pogledajte foto galeriju