HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 25. rujan 2018. godine    


Broj posjeta: 660930


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 01.10.2017.
Održana LXV. sjednica HNV-a
 
Održana LXV. sjednica HNV-a U petak. 29. rujna je u subotici održana LXV. po redu sjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća. Postupak izbora ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (ZKVH) dominirao je raspravama među vijećnicima, no ona je završena prijedlogom da se dosadašnjem vršitelju te dužnosti povjeri novi mandat.

Ozbiljniju raspravu izazvao je prijedlog Upravnog odbora ZKVH da se dosadašnjem ravnatelju Tomislavu Žigmanovu produži mandat za još četiri godine. Istodobno je predloženo da se protukandidatkinja Aleksandra Prćić isključi iz postupka jer nema validne potvrde da je radila 5 godina u institucijama i području kulture.

Rasprava koja je u jednom trenutku bila na rubu incidenta prekinuta je glasovanjem vijećnika.

Na sjednici je usvojen zaključak o raspodjeli novca hrvatskim udrugama kulture, prema netom okončanom natječaju. Najveći iznos koji je neka udruga dobila je 50 tisuća dinara, a u prosjeku su iznosi između 20 i 30 tisuća dinara. HNV je raspisalo i javni poziv za dodjelu priznanja vijeća za ovu godinu, te je dana potpora petrovaradinskoj hrvatskoj udrugi za natječaj koji je raspisao Grad Novi Sad.


 


Pogledajte foto galeriju