HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 25. rujan 2018. godine    


Broj posjeta: 660936


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 03.10.2017.
Održan sedmi Festival voća u Tavankutu
 
Održan sedmi Festival voća u TavankutuSedmi po redu Festival voća održan je na Etno salašu «Balažević» u Tavankutu. Više od 40 izlagača predstavilo je svoje proizvode od voća, a posjetitelji su imali priliku kušati tradicionalne specijalitete s našeg područja.

Ravnatelj Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva «Matija Gubec» iz Tavankuta, Ladislav Suknović, kaže da su se na Festivalu predstavili i proizvođači lavande i aronije, kao i starih obrta.

«Želja nam je spojiti kulturu i ekonomiju, a Tavankut ima sve mogućnosti za to. Naši simboli su predmeti od slame, jabuka, zvuci tamburice», rekao je Suknović.

Prvi put na Festivalu predstavili su se učenici drugog razreda Osnovne škole «Ivan Milutinović» iz Subotice, koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, s kompotom, odnosno «duncom» i turšijom.

«Čitali smo novine i vidjeli da postoji Festival, pa smo odlučili sudjelovati s djecom. Napravili smo u školi jedan tematski dan na temu Jesen. Djeca su donijela flaše, povrće i voće, kao i recepte svojih majki kako se pravi dunc i turšija. Sami su sjekli povrće i stavljali u boce, a učenici četvrtih razreda su imali zadatak mjeriti voće i povrće po receptu», kazala je učiteljica Sanja Dulić.

Manifestaciju su poduprli Grad Subotica i Pokrajinsko tajništvo za poljoprivredu.


 


Pogledajte foto galeriju