HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 19. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 790423


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec studeni   

| 08.11.2017.
Vučićev posjet Zagrebu pozitivan iskorak
 
Vučićev posjet Zagrebu pozitivan iskorak Planirani posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu predstavljao bi pozitivan iskorak u odnosima dvaju država, ocijenili su u utorak, 7. studenog, u Beogradu srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić i novoimenovani veleposlanik Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota.

Tijekom prijama u Ministarstvu vanjskih poslova u povodom imenovanja Bakote, ministar Dačić i novi hrvatski veleposlanik suglasili su se kako bi se dvije zemlje trebale usredotočiti na budućnost i otklanjanje zastoja u radu mješovitih međudržavnih komisija za rješavanje otvorenih pitanja.

Sugovornici su se također srglasili da bi planirani posjet predsjednika Srbije Vučića Zagrebu predstavljala pozitivan iskorak u odnosima dvaju zemalja i izrazili spremnost da obije strane zajednički rade na stvaranju uvjeta za što skoriju realizaciju posjeta, priopćilo je ministarstvo.

Dačić je hrvatskom veleposlaniku, uz dobrodošlicu u Srbiju, poželio uspješan mandat, izrazivši uvjerenost da će dvije zemlje «uspostaviti sadržajnije međusobne odnose na temelju poštovanja i dobrosusjedstva».

Srbijanski šef diplomacije uputio je i poziv hrvatskoj ministrici vanjskih i europskih poslova Mariji Pejčinović Burić da posjeti Srbiju.

Posjet ministrice Pejčinović Burić Beogradu nagovještena je i krajem kolovoza, tijekom oproštajnoga posjeta koji je premijerka Srbije Ana Brnabić priredila donedavnom veleposlaniku RH u Srbiji Gordanu Markotiću. HINA


 


Pogledajte foto galeriju