HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802216


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec studeni   

| 29.11.2017.
Započele konzultacije o Nacrtu izmjena Zakona o nacionalnim vijećima
 
Započele konzultacije o Nacrtu izmjena Zakona o nacionalnim vijećima Započele su Javne konzultacije o radnom tekstu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina.

Javna rasprava u tome povodu održana je u Novom Sadu u zgradi Skupštine AP Vojvodine, u organizaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i domaćina – Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Radni tekst nacrta zakona izrađen je uz potporu Misije OESS-a u Republici Srbiji.

Državni tajnik u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, dr. Ivan Bošnjak, među ostalim, rekao je da su na današnjoj sjednici Vlade Republike Srbije u dnevni red uvršteni i prijedlog zakona o zaštiti prava manjina, kao i zakon o jeziku i pismu nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Radi poboljšanja spomenutog nacrta, očekuje se još prijedloga i sugestija predstavnika nacionalnih savjeta i s današnje konzultacije, kao i s narednih javnih konsultacija.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave održat će još pet okruglih stolova – u Novom Pazaru, Bujanovcu, Petrovcu na Mlavi i Subotici i 18. prosinca u Beogradu, u Palači Srbija, gdje se očekuju predstavnici svih nacionalnih savjeta Republike Srbije.

Pregled odredaba koje se mijenjaju, odnosno dopunjuju u Zakonu o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina moguće je preuzeti klikom na baner u vrhu strane.


 


Pogledajte foto galeriju