HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802218


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec studeni   

| 28.11.2017.
Održan redoviti godišnji susret hrvatskih udruga kulture
 
Održan redoviti godišnji susret hrvatskih udruga kulture Položaj Hrvata u Srbiji prioriteta je regionalne vanjske politike Republike Hrvatske, poručeno je hrvatskim kulturnim udrugama koje djeluju u Srbiji. Tu ohrabrujuću poruku Hrvati u Srbiji čuli su od dužnosnika Veleposlanstva RH u Beogradu, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika, u Stanišiću pokraj Sombora, u subotu 25. studenoga na redovitom godišnjem susretu hrvatskih udruga kulture.

Predstavnici hrvatskih udruga kulture iz Srbije susreli su se s državnim tajnikom i savjetnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonkom Milasom i Milanom Bošnjakom, veleposlanikom RH u Beogradu Gordanom Bakotom, generalnim konzulom RH u Subotici Velimirom Plešom, zamjenikom ravnatelja Hrvatske matice iseljenika Ivanom Tepešom i Snježanom Jurišić, voditeljicom Odjela za kulturu. Organizator ovog susreta bio je Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata uz potporu HNV–a, a domaćin HKD «Vladimir Nazor» iz Stanišića.

Drugi dio radnog susreta bio je posvećen razgovoru o suradnji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata s udrugama kulture i izradi kalendara manifestacija za 2018. godinu.

Planirane manifestacije za 2018. godinu poslale su 32 udruge koje skupa imaju oko 160 događaja – od toga je oko šezdeset glavnih godišnjih priredbi. Primjetna je raznolikost manifestacija te se gotovo ravnomjerno kulturni život odvija u književnim, glazbenim, etno (folklornim) i likovnim događajima uz redovite godišnje koncerte. Nakon usuglašavanja udruga, bit će postavljen na internetskom portalu Zavoda. (HR/HNV)


 


Pogledajte foto galeriju