HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802226


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec studeni   

| 18.11.2017.
Održano 16. Šokačko veče u Sonti
 
Održano 16. Šokačko veče u Sonti Pred više od 300 gledatelja i uzvanika 18. studenoga u organizaciji KPZH «Šokadija» iz Sonte, u velikoj dvorani Doma kulture u Sonti održano je Šokačko veče 2017. Ova manifestacija tradicijske baštine, XVI. za redom, održava se od 2002. godine, svake posljednje subote prije blagdana svete Kate.

Organizator nastoji za svako Šokačko veče dovesti goste iz Hrvatske, po mogućnosti one koji njeguju tradicijsku baštinu Hrvata–Šokaca. U sklopu manifestacije, od 2008. godine, po natječaju Za lipu rič, bira se najljepša do sada neobjavljena pjesma, pisana šokačkom ikavicom. Ovogodišnji, jubilarni deseti laureat je Stanka Čoban iz Bača. Ove godine uz folklorce domaćina, djecu i odrasle, sudjelovali su i gosti, KUD «Sloga» iz Satnice Đakovačke, folklorci i MPS «Bodroški bećari» KUDH «Bodrog» iz Monoštora, te folklorci OKUD-a «Ivo Lola Ribar» i TS «Tandora» KUD-a «Mažoret» iz Sonte.

Na ovogodišnjoj, jubilarnoj 10. Lipoj riči, jednoglasnom odlukom prosudbenog povjerenstva pobjednik natječaja bila je pisma «Bez sićanja» autorice Stanke Čoban. (IA/HNV)


 


Pogledajte foto galeriju