HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 19. studeni 2018. godine    


Broj posjeta: 687287


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec studeni   

| 12.11.2017.
Divan je kićeni Srijem
 
Divan je kićeni Srijem Svečanim koncertom pod nazivom «Divan je kićeni Srijem» Hrvatski kulturni centar «Srijem – Hrvatski dom» iz Srijemske Mitrovice u subotu, 28. listopada, obilježio je 20 godina od obnove rada. U okviru bogatog kulturno-umjetničkog programa, osim domaćina, predstavili su se i gosti iz Hrvatske KUD «Graničari» iz Gunje i KUD «Šumari» iz Vinkovaca.

Na proslavi ove značajne obljetnice za Hrvate iz Srijemske Mitrovice od diplomatskih predstavnika Hrvatske i Hrvatskog nacionalnog vijeća domaćinima su upućene riječi pohvale i ohrabrenja, kao i obećanje da će se uskoro poduzeti konkretni koraci na vraćanju imovine Hrvatskog doma HKC «Srijem».

Među brojnim gostima svečanosti su prisustvovali i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Slaven Bačić, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i narodni zastupnik Tomislav Žigmanov, kao i veleposlanik Hrvatske u Beogradu Gordan Bakota, koji se na samom početku programa obratio skupu, uputivši domaćinima čestitke za značajnu obljetnicu.

Na kraju svečanosti predsjednik udruge Krunoslav Đaković uručio je zahvalnice dugogodišnjim članovima koji su svojim radom i zalaganjem dali svoj doprinos u ustrajnosti ove udruge. Zahvalnica je uručena i generalnom vikaru Srijemske biskupije msgr. Eduardu Španoviću, župniku župe svetog Dimitrija, za nesebičnu pomoć i podršku koju pruža u radu ove udruge. (SD/HNV)


 


Pogledajte foto galeriju