HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. ožujak 2019. godine    


Broj posjeta: 738539


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec lipanj   

| 20.06.2018.
Predsjednik Vučić na sastanku s Tomislavom Žigmanovim pozvao građane Srbije poštovati pripadnike hrvatske zajednice
 
Predsjednik Vučić na sastanku s Tomislavom Žigmanovim pozvao građane Srbije poštovati pripadnike hrvatske zajednice U povodu druge godišnjice potpisivanja Subotičke deklaracije o unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov primljen je danas kod predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Kabinet Predsjednika Vučića prenosi da je s Tomislavom Žigmanovim razmotrena realizacija ključnih inicijativa i konkretnih projekata u području infrastrukture, kulture i obrazovanja, koji će pridonijeti unaprjeđenju položaja hrvatske zajednice u Srbiji. Žigmanov je rekao da je dvije trećine dogovorenih projekata realizirano, dok je realizacija ostalih u tijeku.

Na sastanku je pozdravljeno i potpisivanje Memoranduma o osnivanju lektorata hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Novom Sadu.

Predsjednik Vučić je rekao da je ponosan što Srbija ispunjava obećano. On je pozvao građane Srbije poštovati hrvatsku zajednicu, jer su oni ravnopravni građani naše zemlje s kojima smo živjeli i živjet ćemo u miru i slozi, navodi se u priopćenju Kabineta Predsjednika Republike, a prenosi Press služba DSHV-a.


 


Pogledajte foto galeriju