HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 25. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 804894


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec prosinac   

| 08.12.2018.
Božićni prijam za predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas obećao je u petak u Beogradu suradnju i svu potporu novom sazivu i svim vijećnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji (HNV).

"Ispred Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ispred Republike Hrvatske vam mogu reći da ćete u nama, institucijama matične domovine, imati doista vjerodostojnog suradnika i partnera u svemu čemu težite i svemu s čime se svakodnevno suočavate", rekao je Milas prigodom božićnog prijama za predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji, upriličenog u rezidenciji veleposlanika RH u Beogradu Gordana Bakote.

Uz ocjenu kako je u procesu nedavnog izbora 4. saziva novog HNV-a u Srbiji "demonstrirano zajedništvo", Milas je istaknuo da se samo na taj način "mogu napraviti i novi pomaci u svakodnevnom životu Hrvata koji žive u Republici Srbiji", bilo da je riječ o obrazovanju, informiranju, kulturi ili politici.

Božićni prijam za predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji - političke, kulturne djelatnike i svećenstvo, koji je upriličio Bakota, bio je prigoda i za predstavljanje knjiga velečasnog Marka Kljajića, nekadašnjeg župnika petrovaradinskog, a danas župnika u Surčinu pored Beograda, jedne od župa na teritoriju Srijemske biskupije. (Hina/CroExpress)


 


Pogledajte foto galeriju