HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 25. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 804900


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec prosinac   

| 15.12.2018.
Izabran novi Izvršni odbor i dopredsjednici HNV-a
 
Izabran novi Izvršni odbor i dopredsjednici HNV-a Treća redovita sjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV), na kojoj su izabrani članovi novog Izvršnog odbora te regionalni dopredsjednici Vijeća, održana je u petak, 14. prosinca u Subotici.

Novi predsjednik Izvršnog odbora (IO) HNV-a je Lazar Cvijin, elektroinženjer iz Subotice. Članica IO zadužena za obrazovanje je Margareta Uršal, diplomirana pedagoginja iz Subotice. Za člana IO zaduženog za kulturu izabran je Darko Sarić Lukendić, elektroinženjer automatike iz Subotice. Za člana IO zaduženog za informiranje Boris Udovčić, diplomirani građevinski inženjer iz Golubinaca, a za člana IO zaduženog za službenu uporabu jezika i pisma Zlatko Načev, doktor veterinarske medicine iz Srijemske Mitrovice.

Novi dopredsjednik HNV-a za Suboticu je Ladislav Suknović, diplomirani pravnik iz Subotice; Željko Šeremešić, diplomirani pravnik iz Monoštora, bit će dopredsjednik za Sombor; novi dopredsjednik za Podunavlje je Željko Pakledinac, diplomirani pravnik iz Vajske, dok je Darko Vuković, redoviti profesor Akademije umjetnosti u Novom Sadu iz Petrovaradina, novi dopredsjednik HNV-a za Srijem.


 


Pogledajte foto galeriju