HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 25. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 804909


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec siječanj   

| 23.01.2019.
Više novca iz Hrvatske za konkretne projekte
 
Više novca iz Hrvatske za konkretne projekte Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je hrvatska vlada spremna povećati financiranje konkretnih projekata važnih za položaj hrvatske manjine u Srbiji.

On se u Zagrebu sastao s predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) i zastupnikom u srbijanskom parlamentu Tomislavom Žigmanovom i novoizabranom predsjednicom Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u Srbiji Jasnom Vojnić, prenosi HINA.

Plenković je „izrazio je spremnost hrvatske vlade da u predstojećem razdoblju poveća izdvajanja za konkretne projekte koji su važni za položaj hrvatske zajednice od 58 tisuća članova u Srbiji, kao i zaštitu hrvatskog kulturnog identiteta”, stoji u priopćenju hrvatske vlade nakon ovog sastanka.

Žigmanov i Vojnić su izvijestili o dijalogu koji od početka prošle godine vode s najvišim dužnosnicima srbijanskih vlasti, izdvojivši važnost ostvarivanja boljih mogućnosti obrazovanja na hrvatskom jeziku i pismu, kao i odgovarajuće zastupljenosti hrvatske manjine u predstavničkim tijelima na državnom, pokrajinskom i lokalnom nivou, prenosi Tanjug.

Oni su se založili i za uključivanje hrvatske zajednice u Srbiji u prekogranične projekte koji se financiraju iz europskih fondova, prenose agencije.


 


Pogledajte foto galeriju