HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 790713


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec veljača   

| 11.02.2011.
Kviz «Lijepa naša» potiče aktivnost učenika u hrvatskim odjelima
 
Kviz «Lijepa naša» potiče aktivnost učenika u hrvatskim odjelimaNatjecanje u, među učenicima, popularnom kvizu «Lijepa naša» potiče učenje te aktivnosti u pomlatku hrvatske zajednice, ističu i organizatori i sudionici ovoga kviza održanog danas u OŠ "Matko Vuković". Ove godine, ekipe učenika stigle su i iz Gimnazije te iz škole u Bačkom Monoštoru. Sudjelovalo je osam ekipa koje su činila ukupno 32 sudionika. Teme na kvizu obuhvaćaju gradivo koje se i inače uči u školi.
Ove godine, ekipe učenika stigle su i iz Gimnazije te iz škole u Bačkom Monoštoru. Sudjelovalo je osam ekipa koje su činila ukupno 32 sudionika. Teme na kvizu obuhvaćaju gradivo koje se i inače uči u školi.

«Učenici su veoma zainteresirani i vole sudjelovati u kvizu. Osim natjecanja, oni se i druže i zabavljaju, a sudjeluju i u prigodnom programu. U interesu nam je da ovaj događaj bude što bolje medijski popraćen kako bi što više roditelja moglo vidjeti kako postoji jedna ovakva akcija, koja potiče koheziju u zajednici i može utjecati na to da više roditelja upiše svoju djecu u hrvatske odjele.», kaže predsjednica Organizacijskog odbora kviza, Sonja Konkolj.


 


Pogledajte foto galeriju