HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 790695


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec veljača   

| 21.02.2011.
Očuvanje materinskog jezika mora biti imperativ
 
Očuvanje materinskog jezika mora biti imperativNarod ne može postojati bez vlastita jezika i očuvanje i njegovanje vlastita materinskog jezika mora biti imperativ, poruka je s prigodnog skupa održanog u ponedjeljak, 21. veljače u Beogradu u okviru redovitih aktivnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava. Hrvatsku zajednicu na skupu je predstavljao zamjenik Pokrajinskog tajnika za upravu, propise i nacionalne zajednice Mato Groznica.

Jezik je jedna od temeljnih značajki svakog naroda, kaže Mato Groznica. Najveće jezično blago najbolje je sačuvano u Vojvodini.

Nacionalna vijeća trebaju biti stožer njegovanja materinskog jezika i poduzimati sve što je u njihovoj moći kako bi materinski jezik očuvali, tvrdi Mato Groznica.

Prigodan program izveli su učenici Karlovačke gimnazije, koji se zasnivao na prikazivanju jezičnog i kulturnog blaga naše pokrajine.

Skupu su osim ministra Svetozara Čiplica prisustvovali i ostali predstavnici resornog ministarstva, kao i potpredsjednica pokrajinske Vlade Ana Tomanova Makanova, Pokrajinski tajnik za upravu, propise i nacionalne zajednice Ándor Déli, pokrajinska pučka pravobraniteljica Aniko Muškinja Hajnrih, te predstavnici većine manjinskih nacionalnih vijeća.


 


Pogledajte foto galeriju