HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 790718


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec veljača   

| 26.02.2011.
Promicanje i očuvanje nacionalnih identiteta kao tema
 
Promicanje i očuvanje nacionalnih identiteta kao tema Tradicionalna manifestacija „Dan otvorenih vrata Skupštine AP Vojvodine“ održana je u subotu, 26. veljače u Novom Sadu, u Skupštini AP Vojvodine. Tema je bila „Europa, jedna zajednica, više identiteta“, i bila je posvećena procesu europskih integracija i značaju promicanja i očuvanja nacionalnih identiteta, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana materinskog jezika.

Domaćin manifestacije, predsjednik Skupštine AP Vojvodine Sándor Egeresi naglasio je da poznavanje drugih jezika i kultura može poslužiti kao sredstvo međusobnog razumijevanja većine i manjine u stvaranju europskog zajedništva, te da komunikacija na stranom jeziku otvara novi prozor prema vanjskom svijetu i pridonosi stvaranju novih sposobnosti, poput primjerice boljem razumijevanju različitih kultura i njihovom posredovanju.

U ime Hrvatskog nacionalnog vijeća, na manifestaciji je bio nazočan vijećnik Mato Groznica, a od visokih dužnosnika dopredsjednik Skupštine APV Martin Zloh, tajnik Skupštine APV Milorad Gašić, predsjednica Vijeća nacionalnih zajednica Skupštine APV Leona Vislavski, predstavnici pokrajinske administracije, Sveučilišta u Novom Sadu, nevladinih organizacija, studenti, srednjoškolci i građani.


 


Pogledajte foto galeriju