HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 19. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 790423


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec ožujak   

| 04.03.2011.
Direktor RTV-a Blažo Popović: Radio Novi Sad formirat će hrvatsko uredništvo za desetak dana
 
Direktor RTV-a Blažo Popović: Radio Novi Sad formirat će hrvatsko uredništvo za desetak danaUredništvo programa na hrvatskom jeziku Radio Novog Sada bit će formirano na sjednici Upravnog odbora ove informativne kuće za desetak dana, nakon čega će biti raspisan natječaj za urednika, a u međuvremenu će biti razmotrena i usvojena programska shema, dogovoreno je na jučerašnjem sastanku predstavnika hrvatske zajednice u Vojvodini s direktorom Radio televizije Vojvodina Blažom Popovićem. Sve navedeno bi trebalo biti ostvareno do konca travnja ove godine, obećali su čelnici RTV-a. Televizijski program na hrvatskom jeziku koji je počeo prije godinu dana, takoreći se nelegalno proizvodi, jer prema dosadašnjoj sistematizaciji vojvođanske televizije, nije predviđen niti program niti uredništvo na hrvatskom jeziku. Tako će i ovaj problem biti riješen u spomenutom roku.
Blažo Popović je potvrdio dobru volju obje strane u izjednačavanju ostvarenja nacionalnih prava hrvatske zajednice sa svim drugim nacionalnim zajednicama u Vojvodini i Srbiji.
Na sastanku su u ime hrvatske zajednice bili predsjednik HNV-a dr. Slaven Bačić, član IO HNV zadužen za informiranje Dujo Runje i predsjednik Odbora za informiranje pri HNV-u Siniša Jurić.


 


Pogledajte foto galeriju