HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802239


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec ožujak   

| 15.03.2011.
Predstavnici vovjođanskih Hrvata na VII. konvenciji Hrvatskog svjetskog kongresa u Zagrebu
 
Predstavnici vovjođanskih Hrvata na VII. konvenciji Hrvatskog svjetskog kongresa u ZagrebuU Zagrebu je od 10. do 12. ožujka održana VII. konvencija Hrvatskog svjetskog kongresa u nazočnosti dužnosnika ovog Kongresa na svjetskoj razini, izabranih izaslanika, nacionalnih kongresa, uspješnih pojedinaca i djelatnika iz javnog i političkog života Hrvatske i Hrvata iz svijeta.

Izaslanstvo Hrvata iz Srbije predvodili su predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća, Darko Sarić Lukendić i predsjednik DSHV-a i vijećnik HNV-a Petar Kuntić koji je ujedno imao čast u plenarnom dijelu, odmah po svečanom otvorenju konvencije, govoriti o položaju Hrvata u Republici Srbiji.

U svom se izlaganju, Petar Kuntić, među ostalim, osvrnuo na probleme proistekle iz nepoštovanja Sporazuma o zaštiti Srba u Republici Hrvatskoj i Hrvata u Republici Srbiji od institucija Srbije, vezano za zajamčena mjesta za Hrvate u Srbiji u predstavničkim tijelima.

Također, veliku pozornost nazočnih privuklo je bunjevačko pitanje i «Otvoreno pismo» koje je podijeljeno nazočnima.

Na prijedlog predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa, fra Šimuna Šite Ćorića, za člana Izvršnog odbora zaduženog za države gdje žive autohtone hrvatske skupine jednoglasno je izabran dipl. ing. Petar Kuntić


 


Pogledajte foto galeriju