HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802216


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec ožujak   

| 21.03.2011.
Započele pripreme za proširenje programa na hrvatskom jeziku na Radio Bačkoj u Baču
 
Započele pripreme za proširenje programa na hrvatskom jeziku na Radio Bačkoj u BačuNa današnjem sastanku predstavnika HNV-a s jedne i općine Bač te predstavnicima tamošnjih hrvatskih kulturnih udruga kao i Radija Bačka iz Bača s druge strane, dogovoreno je obrazovanje programske sheme za drugi sat emisije na hrvatskom jeziku na ovo radijskoj postaji.
U izradi programske sheme sudjelovat će predstavnici spomenutih kulturnih udruga, a svu potrebnu potporu ovoj emisiji pružit će Hrvatsko nacionalno vijeće te Općina Bač.
Izaslanstvo HNV-a su činili predsjednik Izvršnog odbora Darko Sarić Likendić, ćlan IO HNV zaduženog za informiranje Dujo Runje te predsjednik odbora za informiranje prti HNV-u Siniša Jurić. Domaćini su bili predsjednik Općine Bač Tomislav Bunović, ravnatelj Radio Bačke Milenko Vranešević i urednik emisije na hrvatskom jeziku Pavle Pejčić. Te predstavnici tamošnjih kulturnih udruga.
Radio Bačka Bač je lokalna radio postaja koja pored programa na srpskom i slovačkom jeziku u svojoj programskoj shemi sadrži i emisije na hrvatskom, mađarskom, romskom i rumunjskom jeziku.


 


Pogledajte foto galeriju