HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802233


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec ožujak   

| 25.03.2011.
Po prvi puta Općinsko natjecanje učenika iz hrvatskog jezika i jezične kulture
 
Po prvi puta Općinsko natjecanje učenika iz hrvatskog jezika i jezične kultureOpćinsko natjecanje učenika iz hrvatskog jezika i jezične kulture održano je danas u OŠ “Ivan Milutinović“,
Natjecanje je održano po prvi puta od početka obrazovanja na hrvatskom jeziku u Srbiji.

Od učenika osmih razreda prvo mjesto zauzela je Tina Vojnić Tunić iz OŠ “Ivan Milutinović“, drugo mjesto Nada Vujković Lamić, a treće Nataša Kovačević, obje iz OŠ “Matko Vuković“ iz Subotice, dok je nastup na Okružnom natjecanju osigurala i Marija Sekereš iz OŠ “Ivan Milutinović“ iz Subotice.

Od učenika sedmih razreda najuspješnija je bila Sara Dulić iz OŠ “Ivan Milutinović“ iz Subotice, druga je Patricija Merković iz OŠ “Ivan Milutinović“ iz Male Bosne i treća Ivana Vojnić Tunić iz OŠ “Matko Vuković“ iz Subotice. Osim njih nastup na Okružno natjecanje osigurali su: Martina Kulundžić iz OŠ “Ivan Milutinović“ iz Subotice, Marga Stantić iz OŠ “Ivan Milutinović“ u Maloj Bosni i Mario Bajić iz OŠ “Matko Vuković“ iz Subotice.

Natjecanje je organiziralo Ministarstvo prosvjete i znanosti Republike Srbije, za sedme i osme razrede osnovnih škola, na području Grada Subotice, za one učenike koji nastavu pohađaju na hrvatskom nastavnom jeziku.

Okružno natjecanje održat će se u OŠ “Ivan Milutinović“ u Subotici sredinom travnja.


 


Pogledajte foto galeriju