HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 26. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 767388


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec lipanj   

| 13.06.2012.
Hrvatski nogometaši iz Srbije pripremaju se za EUROPEADU 2012
 
Hrvatski nogometaši iz Srbije pripremaju se za EUROPEADU 2012Najbolji nogometaši hrvatske zajednice iz Srbije obavljaju završne pripreme pred odlazak na veliko prvenstvo Europe u Njemačkoj koje će biti održano od 16. do 24. lipnja, u organizaciji Federalne Unije Nacionalnih manjina (FUEN) u kojoj aktivno djeluje 94 europske manjinske zajednice iz 32 države Europe.

Dvadeset najboljih nogometnih momčadi predstavnika manjina iz 15 država odmjerit će snage te kroz sedmodnevno natjecanje u Bautzenu – kod domaćih Lužičkih Sorba, dobiti novoga prvaka Europe nacionalnih manjina.

Hrvati iz Srbije su nakon ždrijebanja u Drezdenu u prosincu 2011. godine svrstani u skupinu s ekipom Turaka iz Njemačke i Grčke, s Landinima iz Italije te s predstavnicima Sjeverno Frizijaca iz Njemačke.

Nakon vrlo dobre igre i osvajanja prvoga mjesta na upravo završenom prvenstvu Europe hrvatske dijaspore, od nogometaša hrvatske zajednice iz Srbije ponovno se očekuju dobri rezultati, no uz sav optimizam potrebno je unijeti i određenu dozu realnosti jer je ovo natjecanje ujedno po kvaliteti i najjače na kome su sudjelovali do sada nogometaši Hrvata iz Srbije.

Na put u Njemačku kreće 19 nogometaša iz 15 klubova, predvođeni izbornikom i trenerom Marinkom Poljakovićem, a snjima su i liječnik ekipe dr. Doko Zdravko, tehniko ekipe Ivan Budinčević i koordinator reprezentacije Petar Kuntić, priopćio je Odbor za sport Hrvatskog nacionalnog vijeća.


 


Pogledajte foto galeriju