HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 26. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 767366


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec lipanj   

| 19.06.2012.
Odigrane prve utakmice na Prvenstvu Europe nacionalnih manjina
 
Odigrane prve utakmice na Prvenstvu Europe nacionalnih manjinaNa nogometnom prvenstvu Europe nacionalnih manjina u njemačkom gradu Bautzenu ponajbolji nogometaši hrvatske zajednice u Srbiji odigrali su svoje prve utakmice.

Prvo su se u nedjelju, 17. lipnja u gradu Panschwitzu sastali protiv najbolje selekcije Turaka amaterskog statusa iz Njemačke i Grčke.

Nakon velike borbe tijekom 90 minuta pobijedila je momčad hrvatske zajednice iz Srbije rezultatom 6:2, zgoditcima Mladena Čovića i Davora Rajkovače po 2 zgoditka, Bojana Ušumovića i Mije Ercega s po jednim zgoditkom.

Prvenstvo je nastavljeno u ponedjeljak, 18. lipnja u gradu Wittichenau kada su se nogometaši hrvatske zajednice iz Srbije sastali sa zajednicom Landina iz Italije.

Pobijedila je ekipa hrvatske zajednice iz Srbije. Golove za našu reprezentaciju postigli su Kristijan Čorba i Mladen Čović svaki po 3 zgoditka.

Nakon dvije odigrane utakmice ekipa izbornika Marinka Poljakovića u utorak 19. lipnja igrala je odlučujuću utakmicu protiv selekcije Sjeverne Frizije iz Njemačke.

Tom je prilikom naša reprezentacija odnijela pobjedu rezultatom 5:0, a zgoditke su postigli Rajkovača, Kekezović, Ušumović, Gal i Gašparović.

Pobjeda u ovoj utakmici donijela je reprezentativcima Hrvata iz Srbije plasman u daljnje natjecanje, to jest borbu za četvrtfinale prvenstva. Tom će se prilikom susresti s nijemcima iz Rusije.

Prvenstvo Europe organizira Federalna Unija Nacionalnih manjina i domaćini, manjinska zajednica Lužičkih Sorba iz Njemačke.

Reprezentacija Hrvata iz Srbije za sada je dostojno reprezentirala nogomet u Srbiji koji se igra u hrvatskoj manjinskoj zajednici.

Sve rezultate utakmica možete pogledati na sajtu www.europeada.eu.


 


Pogledajte foto galeriju