HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802221


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 16.10.2012.
Svečana sjednica Vijeća održana u obnovljenoj kući bana Jelačića
 
Svečana sjednica Vijeća održana u obnovljenoj kući bana JelačićaVijećnici Hrvatskog nacionalnog vijeća, na sjednici koja je 16. listopada održana u obnovljenoj rodnoj kući bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu, poduprli su među ostalim odluku o imenovanju na novi mandat ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, odluku o utvrđivanju institucija od značaja za hrvatsku zajednicu na području Grada Subotice, kao i odluku o mišljenju za imenovanje ravnateljice Osnovne škole «22. oktobar» u Bačkom Monoštoru.

Na sjednici je također prihvaćen i prijedlog o provjeri stupnja provođenja prava na uporabu materinjeg jezika i pisma, kao i Prijedlog o Mišljenju o raspoređivanju proračunskih sredstava Grada Subotice nacionalnim vijećima nacionalnih zajednica.

Večerašnja sjednica donijela je i raspravu u svezi održavanja telefonskih sjednica koje su prema pojedinim tvrdnjama nedovoljno transparentne.

Nakon sjednice, održana je svečana sveta misa u crkvi svetoga Jurja podno Petrovaradina i svečana Akademija u povodu obilježavanja jednog od četiriju praznika hrvatske zajednice u Srbiji, dan rođenja bana Josipa Jelačića.


 


Pogledajte foto galeriju