HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 26. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 767384


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec studeni   

| 21.11.2013.
Uskoro o ikavici u Stanišiću
 
Uskoro o ikavici u StanišićuHrvatsko kulturno društvo «Vladimir Nazor» iz Stanišića organizira manifestaciju «Ikavica - govor dalmatinskih, ličkih, hercegovačkih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata» koja će biti održana u subotu, 30. studenoga, u dvorani MKUD-a «Ady Endre» u Stanišiću.

Manifestacija koja se održava pod sloganom «Ti jezikom svojim zbori - tuđi poštuj, a svojim se diči!», započet će u 18 sati.

Ovom će prigodom predavanje pod nazivom «O riči je rič» održati Katarina Čeliković iz Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa poeziju na ikavici govorit će Marija Šeremešić iz Sombora, Anita Đipanov iz Monoštora, Marija Jaramazović, Nevena Mlinko, Josipa Dević i Bernadica Ivanković iz Subotice, Ante Begić iz Posušja i, kao predstavnik domaćina, Ivan Karan iz Stanišića.

U glazbenom dijelu programa moći će se čuti pjesme na ikavici u izvedbi Hrvatske kulturno pjevačke udruge «Zora» iz Vajske, izvorne pjevačke skupine KUDH-a «Bodrog» «Kraljicea Bodroga» iz Monoštora i Antonije Piuković iz Subotice.


 


Pogledajte foto galeriju